Televiziune IPTV Romania

Urmărește canalele tv preferate din România pe orice dispozitiv, oricând și oriunde prin internet

posturi tv romania

Iptv Posturi Romanesti

Iptv Posturi Romanesti

Ce este IPTV?
IPTV inseamna televiziune cu protocol de internet si foloseste tehnologia care furnizeaza programe de televiziune in direct prin internet in loc de antene, antene satelit sau cabluri cu fibra optica. Cu alte cuvinte, IPTV transmite continut video in timp real pe internet. Desi livrarea de continut IPTV difera de platformele de partajare video online, cum ar fi YouTube sau serviciile OTT precum Emby, impartaseste multe dintre avantajele acestora. De exemplu, IPTV permite utilizatorilor sa acceseze continut video la cerere (VOD) pe un model bazat pe abonament si sa urmareasca transmisiuni in direct. Acest lucru le ofera telespectatorilor libertatea de a accesa emisiunile preferate dupa bunul plac, avand totusi optiunea de a se bucura de evenimente si programe live precum la televizorul traditional. Aceasta flexibilitate este motivul pentru care IPTV depaseste televiziunea traditionala si este considerat viitorul televizorului.

Cum functioneaza IPTV
In timp ce televizorul traditional trimite semnale analogice utilizatorilor prin cabluri, IPTV le trimite printr-o retea de internet privata administrata. Spre deosebire de televiziunea traditionala, care poate difuza continut doar in timp real, IPTV are servere pentru stocarea continutului. Acest lucru ofera utilizatorilor libertatea de a viziona programe dupa bunul plac (daca furnizorul lor IPTV permite aceasta optiune).

Intregul proces de livrare a continutului este destul de simplu si poate fi ilustrat in cativa pasi:

Utilizatorul solicita sa vizioneze un anumit program, iar furnizorul IPTV primeste cererea. Furnizorul IPTV proceseaza cererea si transmite un flux video de pe serverul sau catre utilizatorul final. Fluxul de continut calatoreste prin reteaua privata securizata catre o poarta de acces la capatul utilizatorului.
Continutul este livrat in pachete catre dispozitivul de redare prin protocolul de streaming in timp real (RTSP) inainte de a le comprima pentru a le optimiza pentru redare.

Dar pentru ca toate cele de mai sus sa fie posibile, televizorul tau trebuie sa poata citi semnalele primite prin protocolul de internet. Din pacate, nu toate televizoarele pot configura imediat un serviciu IPTV, deoarece majoritatea nu pot citi semnalele primite fara ajutor extern. Daca aveti un televizor care nu este compatibil IPTV, va trebui sa cumparati un set-top box IPTV. Aplicatia Emby nu necesita niciun fel de echipamente extra, ci doar o conexiune la internet, iar prin ea puteti urmari posturi iptv romanesti direct pe televizorul dumneavoastra. Pe langa canalele tv preferate, regasiti filme si seriale subtitrare gata sa fie vizionate. Daca alegeti sa transmiteti IPTV de pe computer, nu veti avea nevoie de un set-top box, deoarece computerele pot citi deja datele primite prin protocolul de internet. Cei care doresc sa economiseasca pe un set-top box, dar inca se bucura de vizionarea IPTV pe ecranele lor de televiziune, isi pot oglindi ecranele PC-ului pe televizor si pot viziona de acolo.

IPTV hibrid
Cererea mare pentru servicii de streaming pe internet si emisiuni la cerere a condus la aparitia unui nou model de afaceri IPTV hibrid. IPTV hibrid s-a dovedit modalitatea perfecta pentru radiodifuzorii traditionali de a trece la un model de afaceri mai contemporan. Deoarece radiodifuzorii TV traditionali trebuiau sa se adapteze la schimbarea comportamentului consumatorilor, acest model le-a permis sa continue sa ofere servicii TV traditionale, combinandu-le in acelasi timp cu modelul la cerere pe care il folosesc majoritatea platformelor OTT.

Modelul hibrid IPTV permite utilizatorilor sa vizioneze TV liniar si continut la cerere cu un singur set-top box. Cele mai semnificative beneficii ale acestui model sunt flexibilitatea si accesibilitatea, deoarece nici utilizatorii, nici furnizorii nu trebuie sa-si schimbe in mod constant infrastructura.

Televiziune in direct

IPTV live permite utilizatorilor sa transmita in direct transmisiuni de televiziune in timp real, similar cu televiziunea traditionala. Live TV serveste cel mai adesea pentru a difuza evenimente live, cum ar fi evenimente sportive, conferinte etc.
Cu toate acestea, acest model are aceleasi dezavantaje ca si televiziunea prin cablu pe moarte. Utilizatorii nu pot alege cand sa vizioneze continut si nu au flexibilitatea de a-l viziona din mers.


Video la cerere (VOD)

Serviciile VOD IPTV functioneaza in acelasi mod ca si cu majoritatea furnizorilor OTT - platiti o taxa de abonament si, in schimb, aveti acces la o biblioteca mare de videoclipuri pe care o puteti solicita oricand.

Acest model este deosebit de atragator pentru consumatori, deoarece ofera o flexibilitate incredibila. Din ce in ce mai multi furnizori de IPTV au introdus servicii la cerere pentru a combate popularitatea in crestere a platformelor de streaming.

TV decalat in timp

Time-shifted TV sau catch-up TV este un serviciu unic pentru IPTV, care permite utilizatorilor sa urmareasca mai tarziu emisiunile TV difuzate anterior.
Totusi, exista o mare diferenta intre TV cu decalaj de timp si VOD. Televizorul decalat in timp le permite utilizatorilor sa revizeze continutul vechi doar pentru o perioada limitata de timp. Cel mai adesea, emisiunile vor fi disponibile cateva zile inainte de a disparea. Orice lucru mai vechi decat asta ar fi considerat un VOD.

Iptv Posturi Romanesti

We welcome your comments!